You must have JavaScript enabled in order to use this theme. Please enable JavaScript and then reload this page in order to continue.

Sistem Informasi KALURAHAN HARGOREJO

Kap KOKAP, Kab. KULON PROGO, Prov. DI Yogyakarta

Cerkak : Dolanan Omah Tawon


Hargorejo, Minggu (23/3/2020)  Jenengku Fahrul. Aku anak e Pak Din. Omahku Ngaseman, Kalurahan Hargorejo, Kapanewon Kokap. Aku kelas 1 SD. Jare Mamak termasuk bocah sek aktif kan pinter. (Diwoco : usil angel meneng) sakjane sih aku menengan. (Nek pas bobok)

Esuk iku Minggu (29/03/2020) aku diampiri kancaku dolan jenenge Adnan. Adnan kelas 3 SD nanging beda sekolah. Adnan iku koncoku sek paling kentel. (Haha). Koyo biasane aku karo Adnan mlaku-mlaku arep dolan. Nanging sak durunge aku metu adoh, aku weruh ono kurepan panci nang kayunan sek wes ditoto Bapak. Asik, batinku. Ternyata kui omah tawon madu.

Ideku sek cemerlang langsung muncul. Maklum aku ki cah kreatif. Aku karo Adnan teros golek watu nggo bandemi panci kui. Ora pet sue " nguing nguing nguing" puluhan tawon metu seko omahe. Aku karo Adnan ngguyu cekakakan. Ngasi mamakku sek lagi gawe roti krungu.

"Fahrulll, ora dolanan omah tawon" kancane mamak. Dasare aku bocah manutan. Aku ngguyu karo mamak. Aku mlebu omah ngewangi mamak gawe roti karo Adnan. Waaaaa, mamakku gawe brownies. Asiklah, aku karo Adnan mbantu mamak gawe roti ngasi rampung terus aku macit.

Rampung macit, aku bosen. Aku metu lawang karo Adnan. Mamak e adnan metuk Adnan ngajak Bali. Adnan emoh nuwwww. Kan Adnan masih ingin bersamaku. (Hahahha). Mbasan mamake Adnan kundur, ideku muncul meneh. Mau lagi setitik tawon sek metu seko omahe golek pangan. Akhire aku karo adnan, Tampo mamaku ngerti aku mbandemi panci omah tawon kui meneh. "Nguing nguing nguing" Soyo AKEH tawon sek metu, Soyo seru aku karo Adnan sek ngguyu.

Nanging ora ngertio, ora let sedelo tittttt. Jleb. Pipiku koyo disuntik. Aku dientub tawon. Aku mlayu karo ngomongi mamak. Ning ternyata Adnan dikruyuk tawon sirahe luwih akeh. Aku weruh Adnan mlayu nang ngisor kran nglebusi sirahi mergo kebak tawon mau.

Hehehhe... Iki ceritaku Nang Dino Minggu. Endi critamu.

Ditulis oleh :KemiyatiWirono
(Atas seijin ibu e Fahrul)

#dirumahsaja
#selalusehat
#ikutihimbauanpemerintah

Bagikan artikel ini: