Winih Pari Dul Ngabean Entek Dimusuh Den Bagus

Administrator 28 April 2020 Dibaca 434 Kali

Hargorejo, Selasa (28/04/2020) Pandemi sek wes dilakoni kurang luwih 4 sasi Iki pancen nggowo dampak maneko warno. Seko dunya kesehatan, pendidikan, pekerjaan, kemiskinan, opo meneh populasi manungsa.

Ono neng salah sijine berita sek wes tau dirilis Nang media sosial FAO (organisasi Pangan Dunia) tau ngandake anane dampak krisis pangan mengko tembe mburine. Ananging kanggo Negoro Indonesia Presiden Jokowi uis ngendikakake stok pangan Indonesia Aman (Postingan Instagram akun resmi Jokowi 18 Maret 2020)

Kepiye persiapan stok pangan nang masyarakate awak dewe? Khususe Kalurahan Hargorejo. Sawah sek ono nang wilayah Hargorejo sebelah kidul rel, utowo sek biasa masyarakat sebut dul Ngabean nyatane nggowo kabar kang kurang apik.

Salah sijine petani kang nembe nyebar winih pari Tomo Gamut (60). Ngendikane saiki winih parine akeh sek dimusuh den bagus. Malah keporo uis nyebar kaping pindo mergo sebaran kang sepisan ludes.

Kedadean Iki ora gur dirasakne pak Tomo, nanging ugi dirasakne karo petani liyane. Kanggo ngamanke sebaran winih pari iki. Pak Tomo ngenei pembatas kanggo bibit sek uis disebar. Usaha liane kanthi dirondang sawahe.

Ora ngerti meneh piye carane nyegah supoyo den bagus ora nyerang winih pari kang direncanake ditandur 2-3 minggu meneh Iki. Harapane sesuk iso panen koyo sek di pengeni lan pemerintah terkait iso mbiyantu mbrantas den bagus kang ngrusak tanduran (wir)