ILANGE GENTHONG

Administrator 27 Maret 2020 Dibaca 482 Kali

Hargorejo, Jumat (27/03/2020) Embuh seko kapan pemandangan Iki ilang. Ananging aku ijeh kelingan naliko tahun 2000 nan aku nikah, aku iseh nemoni padasan nang pojok njobo omah.

Genthong lan padasan ( wadah banyu biasa kanggo wudhu) sering di nehke ngarepan utowo pojok ngarep omah. Mbasan saiki ono wabah covid 19, lan Pemerintah nganjurke PHBS (Perilaku Urip resik LAN Sehat) kanthi cuci tangan nganggo sabun sak bubare seko lelungan, ngemek barang-barang, sak uis lan sak durunge madang, aku dadi mikir. Ssko kapan perilaku sek wes dadi warisan simbah-simbahe dewe iki jane ilang?

Kelingan banget naliko muleh seko layatan, mbokku ngendiko "wisuh sikek" wisuh Iki akeh jabarane; wisuh mergo entas seko lelungan; wisuh mergo entas salaman karo wong lio, kan wisuh mergo lia-liane.

Saiki, kamar mandi mergo budaya embuh seko endi, dibangun ono nang njero omah. Keporo malah nang mburi omah. Papan kanggo reresik awak ora meneh di deleh nang ngarepan. Ananging nang mburi sik papane iso wae kapingkur utowo kurang digatekne. Seko kapan padasan ilang nang pojok omahmu? Opo malah koe durung tau weruh ? Jajal takoni Simbah. (Wir)

Foto : IG dagelan Jowo

#dirumahsaja